Høsttakkefest med Inkluderingsarbeidet

«Høstens vakreste eventyr?» - slik ble arrangementet omtalt på forhånd. Og mange opplevde det nok slik da deltakere i Inkluderingsarbeidet fra hele Sør-Fylket var samlet i Domkirken 3. oktober.

Av Leif Johannes Netland

En fargerik forsamling fylte kirken med livsglede, trosglede, engasjement og deltakelse, og laget en varm og inkluderende gudstjeneste. Deltakere kom fra Sokndal i sør til Jørpeland i nord, og med fungerende biskop Helge Gaard, til daglig prost i Karmøy prosti, var nesten hele bispedømmet representert. Medlemmer fra bispedømmerådet og vårt vennskapsbispedømme i Carlisle tok også del i fellesskapet, og en varm hilsen fra gjestende biskop James ble satt stor pris på.
Treffen Tananger og Simenklubben Egersund/Sokndal deltok med pynting, prosesjon, sang og forbønn. Så var det en stor opplevelse for alle å få høre musikkgruppa Bankers fra Bryne! Gruppa er knyttet til Time kulturskule, og medlemmene her behersker flere instrumenter, i tillegg til å synge. Deres to avdelinger lagde virkelig fest i Domkirken. «Her komme me, de umulige» sang de, og alle følte vi nok at vi kunne kjenne oss igjen i det!

Etter gudstjenesten samlet vi oss til fin kirkekaffe bakerst i Domkirken, der praten gikk livlig og smilene var store og varme. Det er godt å møtes på denne måten, kjenne fellesskapet og se at vi er mange. Nå har vi gjort det slik to ganger - så nå er det en tradisjon!

Kontaktinformasjon for Stavanger bispedømme

Stavanger bispedømme

Lagårdsveien 44

4010 Stavanger

Telefonnummer: 51 84 62 70

Epost: stavanger.bdr@kirken.no

Åpningstider: 08.30-15.00