Frivillig arbeid er en grunnpilar for mange tilbud som finnes i Norge. Den frivillige innsatsen i de frivillige organisasjonene i Norge tilsvarer 142.000 årsverk, og bidrar med en verdiskapning tilsvarende 78 milliarder kroner (SSB 2020).
I Åsane kirke er det et stort frivillig arbeid uke etter uke, blant barn – ungdom – voksne og eldre. Frivillig arbeid kan ha positive effekter både for den som selv er frivillig og for andre mennesker rundt. Man får gjøre en hyggelig innsats, samt stifte nye bekjentskaper og kanskje også vennskap. Å være frivillig kan gi stor glede til den som bidrar. Vi håper du har lyst å dra lasset sammen med oss i bydelen vår - stort eller smått! Som foresatt i konfirmanttiden er du med på et litt annerledes år for din ungdom, vi vil gjerne invitere deg til å skape et litt annerledes år for deg også.
Her er en oversikt over hva du kan få være med på:
1. “Snack” på undervisningssamlinger
Kan du være med å lage enkel “hånd-mat”/snack til 3-4 samlinger i halvåret? Hvis du kan én eller flere samlinger er det uansett god hjelp! Det kan være vafler, sveler, boller, wraps, kakao.... mye forskjellig, men skal være enkelt og mulighet for konfirmantene å ta med seg inn i undervisningssamlingen. Du blir kontaktet for avtaler.
2. Kjøkkenhjelp på weekend 29/9-1/10
Vi har med hovedansvarlig på kjøkkenet, men trenger foresatte til å hjelpe til med rydding, enkel matlaging og oppvask. Her trenger vi politiattest (vi hjelper med dette).
Fredag kl. 17.00-21.00
Lørdag kl. 0900-15.00
Lørdag kl. 15.00-21.00
Søndag kl. 09.00-14.00
3. Kjøkkenhjelp på weekend 27/10-29/10
Vi har med hovedansvarlig på kjøkkenet, men trenger foresatte til å hjelpe til med rydding, enkel matlaging og oppvask. Her trenger vi politiattest (vi hjelper med dette).
Fredag kl. 17.00-21.00
Lørdag kl. 09.00-15.00
Lørdag kl. 15.00-21.00
Søndag kl. 09.00-15.00
4. Medarbeider på KRIK-samlinger
3-4 samlinger i halvåret. Man kan delta eller bare være til stede. Her trenger vi både kvinnelige og mannlige medarbeidere. Vi har treninger inne i hallen på Rolland. Her får du ha det kjekt sammen med konfirmanter og bli bedre kjent med de andre frivillige voksne. Du blir kontaktet for innledende samtale. Her må vi ha inn politiattest (vi hjelper med dette).
5. Kirkekaffe medarbeider
Forberede kirkekaffe til etter gudstjenesten. Her kan det gjøres enkelt med å bruke kjeks/kaffe/te/saft som alltid ligger i kirken, eller man kan bake kaker og lage boller om man ønsker det. Oppmøte kl. 10.00. Gjerne skriv inn dato for når du kan stille i skjema. Du blir kontaktet for avtaler.
Forslag til datoer i høst:
10/9 - 17/9 - 8/10 - 5/11 - 19/11 - 10/12
6. Besøkstjeneste
Åsane Menighet har et stort arbeid med besøkstjeneste til mange ulike mennesker i bydelen vår. Her kan det være behov for å komme seg ut på tur, hjelp til å komme seg til frisøren eller på butikken osv. Du blir kontaktet for en innledende samtale.
7. Fasteaksjonen søndag 17. Mars.
Hvert år samler konfirmanter inn penger til Kirkens Nødhjelp sitt arbeid med egen bøsseaksjon. Her trenger vi frivillige til å hjelpe med praktisk forarbeid i forkant av selve dagen. Hver konfirmant skal gå sammen med en voksen (foresatt eller annen voksen) på selve aksjonsdagen. Dersom man har mulighet til å “dekke inn” en voksen til å gå sammen med sin konfirmant, så trenger vi hjelp på selve dagen til å fordele roder samt hjelp i “telle-sentralen".
8. Sorggrupper for barn og unge.
Dette er et livssyns-åpent tilbud i kirken i Åsane til barn og unge som har mistet personer i nær familie. Tilbudet trenger særlig frivillige personer med fagkompetanse på barn og unge. Kursing og opplæring vil bli gitt. Du blir kontaktet for innledende samtale. Her må vi ha inn politiattest (vi hjelper med dette).
9. Torsdagsmiddag
Liker du å lage mat til mange? Bli med og hjelp til med middagstilbud i kirken for ledere i barne- og ungdomsarbeidet, samt for familier tilknyttet barnekoret Sing it. Hver torsdag kl. 17.00-18.00, eller andre “turnus-alternativer” er mulig. Må kunne møte tidligere på ettermiddagen. Du blir kontaktet for avtaler.
10. Pit stop
Åpen kirke for ungdom en fredag eller søndag i måneden kl. 19.00-22.00. En kveld med Pit Stop inneholder mye sosialt, spill, biljard, toast, bordtennis, musikk, avslapping og god kontakt med ungdommer som kommer. Du blir kontaktet for innledende samtale. Her må vi ha inn politiattest (vi hjelper med dette).
11. Klubb pluss/Klubb ekstra
Vi er veldig stolte av våre to klubber for personer med utviklingshemming. Klubb pluss er for ungdommer fra 15-18 år, mens klubb ekstra er for de som er over 18 år. Her er oppgaven alt fra kjøkken til miljøarbeid. Mye spennende på planen, som musikkterapi, kunst-terapi, utflukter osv. Du blir kontaktet for innledende samtale. Her må vi ha inn politiattest (vi hjelper med dette).
12. Speider
Hver tirsdag samles barn og unge i kirken for speideraktiviteter. Vi har aktive speidergrupper som drar på turer og ulike arrangementer i Bergensområdet. Lite kunnskap om speiding?
Null problem, du får opplæring og oppgaver som passer deg. Du blir kontaktet for innledende samtale. Her må vi ha inn politiattest (vi hjelper med dette).
13. Lyd og teknikk
I kirken har vi mange ulike arrangementer, og ofte trenger vi frivillige til å styre lyd for tale, kor, solister, band og annet i kirken. Det krever litt forkunnskaper/interesse om lyd og miksepult, men man kan i tillegg få litt opplæring/oppfriskning om det trengs. Du blir kontaktet for innledende samtale.
14. Kirkeverter og medliturg på lovsangs-gudstjenester
Noen ganger i semesteret har vi lovsangsgudstjeneste. Dette er en litt annerledes gudstjeneste med band og forsangere. Gudstjenesten er lagt opp for ungdom og unge voksne. Etter gudstjenesten er det Pit Stop (åpen kirke for ungdom) i ungdomsavdelingen, samt Pusterom (cafè for vokne) i kirkestuen. Vil du være kirkevert er din oppgave å hilse velkommen i døra, holde vakt i våpenhuset og generelt å være tilstede. Som medliturg får du i oppgave å lese tekster og bønner i gudstjenesten.
15. Menighetsbladet - bud
Det er fire utgivelser av menighetsbladet i året. Her får du frisk luft, mosjon og møter hyggelige folk på veien. Du henter bladene i kirken, og får en fast rute hvor du leverer menighetsbladet. Du blir kontaktet for avtaler.