Det er en selvfølge at alle som ønsker det kan delta i konfirmantforberedelsene og bli konfirmert, for konfirmasjonsundervisningen og konfirmasjonen er for alle.
Noen har behov for individuell tilrettelegging. Ta kontakt med konfirmantprest Sophie Lazar på sp779@kirken.no for å snakke om hvordan det kan gjøres best mulig.
Ulike behov for individuell tilrettelegging
Tilrettelegging kan handle om behov knyttet til funksjonshemminger, lese- og skrivevansker, angst, sjenanse, sykdom i nær familie eller noe helt annet. Kirken vil forsøke å møte ditt behov på best mulig måte.
Døvekirken har også et eget konfirmanttilbud.
Eksempler på tilrettelegging av konfirmasjonstid
Mange ungdommer har behov for individuell tilrettelegging: for noen kan dette innebære en avtale om å få ringe hjem når det er på samlinger, å få gå før det er slutt eller være kirketjenermedhjelper, i stedet for å lese høyt i kirken.
Må barnet mitt bli konfirmert alene?
Flere av foresatte kontakter kirken med spørsmål om deres ungdom må konfirmeres alene. Slik er det ikke. Konfirmasjonen skjer i menigheten, i fellesskapet, med mindre det er tungtveiende grunner for å gjøre det på en annen måte.
Det å få være konfirmant sammen med de andre betyr veldig mye, både for den enkelte, for de nærmeste og menigheten. Den hvite kappen er et tydelig symbol som understreker at for Gud er vi alle like.
Er det mulig å øve på konfirmasjonsdagen?
Før konfirmasjonsdagen er det øving i kirken. Hvis noen ønsker det, kan man også øve på øvelsen. Det er nemlig ingen som rekker å blir eksperter på det å være konfirmant, siden man bare er det én gang.
Derfor er det viktig å gjøre opplevelsen så trygg som mulig, slik at dagen står igjen som et minne for livet. Kirken vil etterstrebe å gjøre ungdommene sikre og trygge, og særlig på selve konfirmasjonsdagen.