Sagene og Iladalen menighet
Søren Jaabæksgate 5, 0460 Oslo
Tlf. 23 62 92 92, mandag, onsdag, torsdag kl.10.00-14.00,
tirsdag 12.00-14.00.
Post.SageneogIladalen.oslo@kirken.no
Tap er en naturlig del av livet. Det hindrer likevel ikke følelser å kommer fram når noen som står oss nær dør. Reaksjonene er like individuelle som vi er som mennesker, og det finnes ingen «riktig» eller «gal» måte å sørge på.
Noen kan for eksempel føle seg rastløs, handlingslammet, utslitt, deprimert og få dårlig hukommelse en periode. Sorgen kan også gi fysiske smerter. I bearbeidelsen av sorgen kan man se for seg to prosesser som går parallelt: En tapsorientert prosess og en nyorientering. Det vil si at det ikke er et fast mønster i hvordan sorgen kommer til uttrykk, men begge prosessene kan være pågående samtidig over tid.
Det er ikke lett når livet skal settes sammen på nytt. Noen forteller om en følelse av å være «gal», men de fleste kommer seg gjennom sorgprosessen med hjelp av sitt sosiale nettverk. Det hjelper å sette ord på hvordan man har det, og for mange har det stor verdi at de kan snakke om hva som skjedde igjen og igjen.
Mange finner trøst og støtte i å være med i sorggruppe hvor man møter andre mennesker som har opplevd å miste noen de er glad i.
Hvis flere melder behov for det, vil vi starte sorggruppe i vårt område.
Dersom du ønsker en samtale eller ønsker å delta i sorggruppe, ta kontakt med diakonen eller presten der du bor. Se kontaktinformasjon bak på folderen.
Det finnes ulike støttegrupper ved tap av ektefeller/samboer, ved tap av foreldre/søsken, ved tap av barn, ungdom eller voksne barn og ved tap som skyldes selvmord eller rusproblematikk i nær familie. Se informasjon på www.sorggrupper.no