Urnegrav
En tradisjonell urnegrav består av fire urneplasser, og det er kun tillatt med en gravstein på gravstedet. Her kan det etableres et bed for beplantning.
Minnelunder
Det er etablert minnelunder på de fleste gravplassene. Kirkelig fellesråd har ansvar for minnesmerket, beplantning, tilsyn og vedlikehold.
- Navnet minnelund Det settes opp et navneskilt på minnesmerke som viser hvem som er gravlagt i minnelunden. Det er ikke tillatt med beplantning eller utsmykking av noen karakter som ved et ordinært gravsted. De pårørende kan være til stede under gravlegging på samme måte som ved en ordinær urnenedsettelse.
- Anonym minnelund Minnesmerket forteller ikke noe om hvem som er gravlagt der. Urnenedsettelsen blir foretatt anonymt av fellesrådets personell. Pårørende kan ikke være til stede. Det gjøres ikke kjent hvor vedkommede er gravlagt.
Askespredning
I Norge er det tillatt med askespredning ute i naturen eller på havet. Dette må være et ønske som den avdøde selv hadde.Godkjenning av en slik gravferd må innvilges av Fylkesmannen der askespredning skal finne sted. For å få utlevert urnen ved Moholt krematorium for askespredning, må det forevises en slik godkjenning. Ved valg av denne gravformen kan det ikke settes opp gravminne etter avdøde.
Urnenedsetting i utlandet
Dersom gravlegging skal foregå i utlandet, må det på Moholt krematorium fylles ut et skjema av den ansvarlige for gravferden. Vedkommende kan da ta med seg urnen til utlandet for videre gravlegging. Kirkelig fellesråd sender ikke urner til utlandet.