Alle 13 gravplasser i Tønsberg kommune har nå digitale gravkart som er lagt inn i administrasjonsprogrammet Ecclesia. Disse gravkartene tilfredsstiller de nye kravene til det som kalles SOSI-standarder. Kombinert med dronefoto vil man da kunne se eksakt hvor den enkelte grav er. For gravplasspersonell som skal ta ut graver vil man da med hjelp av GPS kunne ta ut graven med stor presisjon. Dette vil både lette arbeidet, og sørge for at det blir større sikkerhet rundt uttak av grav.
Alle graver får tildelt riktig grav-ID som vises i kartet. Hver grav blir også stedfestet med koordinater. Alle gravfelts fastmerker stedfestes med nøyaktige koordinater. I det digitale kartet er det bare for administrasjonen å klikke på en grav for å få opp all informasjon den inneholder. Kartet kan vises i kartmodul fra vårt gravferdsprogram Ecclesia. Denne er også tilgjengelig for publikum i "Gravsøk".
Oversiktskart
Fra 1.1.2020 er det satt krav til at alle nye gravplasser skal tilfredsstille den nye SOSI-standarden. Vi ønsker imidlertid å gjennomføre dette også for alle våre etablerte gravplasser, sier assisterende kirkeverge Per Astrup Andreassen. Det blir laget et profesjonelt og lettlest gravkart som kan brukes til orientering ute på gravplassen. Ortofoto (drone foto av gravplassen), kan brukes som bakgrunn for gravkartet slik at man ser nøyaktig hvor i terrenget graven ligger.
Informasjonstavle
Målet er at dette gravkartet også skal benyttes på en informasjonstavle ved inngangen til gravplassen for å hjelpe besøkende til å finne frem på gravplassen. Kartet gir besøkende et tydelig bilde over hele gravplassen og annen viktig informasjon. En fin tavle gir også et innbydende og godt inntrykk for nye og gjentakende besøk. Det arbeides mot at disse informasjonstavlene skal være på plass i løpet av 2021.