Vigsling av Kari Veiteberg til biskop i Oslo 17. desember

Oslo bispedømme ønsker velkommen til gudstjenesten i Oslo domkirke 17. desember der Kari Veiteberg blir vigslet til biskop i Oslo.

H.M. Kong Harald deltar i vigslingsgudstjenesten, sammen med representanter for kirke og samfunnsliv - og en fullsatt domkirke.

Høytideligheten i Oslo domkirke markerer starten på tjenesten for den 32. lutherske biskopen i Oslo. Kari Veiteberg er den første kvinnen i rekken og overtar etter Ole Chr. Kvarme som hadde sin avskjedsgudstjeneste 3. september.

Preses i Bispemøtet Helga Haugland Byfuglien vil forestå vigslingen av den nye biskopen. Biskoper og prester fra inn- og utland er med i forbønnshandlingen. Domkantor og flere av korene i Oslo domkirke deltar i høytidsgudstjenesten.

Kirkerådet tilsatte bymisjonsprest Veiteberg som ny biskop i Oslo på sitt møte 13. september.

Til pressen:

Det blir en kort briefing for media ved hovedinngangen til Domkirken kl. 10.00. Der blir akkrediteringskort, prekenmanus og en oversikt over hvem som deltar i gudstjenesten delt ut. Manus og informasjon til pressen blir ellers å finne som vedlegg nederst på denne nettsiden, etterhvert som de foreligger.

Fotografering:
Det vil bli mulighet til å fotografere underveis i gudstjenesten, og det reserveres plasser for journalister og fotografer ut fra akkrediteringslisten.

Av plasshensyn vil det bli pool for fotografering av selve vigslingen ved alteret. NTBscanpix (stillfoto) og NRK (video) deltar i denne. Bilder/film distribueres raskt.

Etter vigslingsgudstjenesten er det mottakelse for den nye biskopen, H.M. Kong Harald og inviterte gjester i Fanehallen ved Akershus festning. Her vil det bli mulighet for fotografering i starten av arrangementet. (Fanehallen er bygningen tvers overfor Forsvarsmuseet nede ved Akershusstranda.)

Det er satt av presseplasser både i Domkirken og ved mottakelsen i Fanehallen etter gudstjenesten. Vi ber pressen spesifisere om medarbeidere ønsker å delta ved mottagelsen i Fanehallen også.
Epost: jr573@kirken.no
Tlf.: 90 97 66 79 / 23 30 11 63
Frist: 12. desember.

For mer informasjon, ta kontakt med oss:
Johannes Ek Reindal, kommunikasjonsrådgiver ved Oslo bispedømmekontor
Epost: jr573@kirken.no
Tlf.: 90 97 66 79 / 23 30 11 63

Ingeborg Dybvig, kommunikasjonsdirektør i Kirkerådet
Epost: id933@kirken.no
Tlf.: 23 08 12 05 / 47 48 16 06

Litt bakgrunn om Kari Veiteberg

Oversikt over biskoper i Oslo siden reformasjonen