Å være kirke i grisgrendte strøk
Studiepoeng
10 stp
Kurset vil sette fokus på muligheter og utfordringer knyttet til det å være prest i distrikts-Norge. Kurset fokuserer på kirken som identitetsskapende aktør og ressurs i lokalsamfunnet. Ved å sammenligne norsk, svensk og engelsk kirkevirkelighet i rurale strøk, ønsker kurset å inspirere til fornyet teologisk og strategisk arbeid i en tid preget av endringer.
Faglig ansvarlig
Sjur Isaksen
Innhold
Emnet vil sette fokus på muligheter og utfordringer knyttet til det å være prest i distrikts-Norge. Kurset fokuserer på kirken som identitetsskapende aktør og ressurs i lokalsamfunnet. Ved å sammenligne norsk, svensk og engelsk kirkevirkelighet i rurale strøk, ønsker kurset å inspirere til fornyet teologisk og strategisk arbeid i en tid preget av endringer.
Læringsmål
Etter fullført emne skal kursdeltakeren ha:
- Forståelse av hvordan ulike ekklesiologiske perspektiv kan prege pastoral rolleforståelse i rural kontekst
- Evne til å reflektere over sammenhengen mellom gudstjenesteliv, kirkelige handlinger og strategisk utviklingsarbeid i grisgrendte strøk
Organisering og undervisningsform
Kurset vil bestå av to kurssamlinger, som hver går over fire dager. Første samling (H15) er lagt til Vestlandet, mens andre samling (V16) er lagt til MF/Oslo. Begge samlingene vil inkludere en åpen fagdag.
Kurset legger opp til en variasjon av arbeidsformer: Forelesninger, seminar, dialog med kolleger, ekskursjon, skriving av refleksjonsnotat og essay/prosjektarbeid, samt litteraturstudium.
Studiekrav og avsluttende vurdering
For å få emnet godkjent må kursdeltakeren:
- Delta på minimum 75 % av undervisningen
- Levere og få godkjent et refleksjonsnotat på 1200-1500 ord
- Levere og få godkjent en litteratursynopsis på 1200-1500 ord
- Levere og få godkjent et faglig essay/prosjektrapport på 2500-3000 ord
- Delta i evaluering av studietilbudene
Den enkelte student legger opp 500 sider felles litteratur. I tillegg legges den enkelte opp 300 sider fritt utvalgt litteratur etter avtale med faglærer.
Emnet vurderes med avsluttende godkjenning av oppfylte studiekrav. Emnet vurderes til «bestått»/»ikke bestått».
Permisjon
Antall uker permisjon som det anbefales at man søker om: 4-6 uker
Deltakeravgift
17000,- (dekker kost og losji ifm samlingene) og semesteravgift.
Søknad
For ytterligere informasjon, Kontakt Hallvard Olavson Mosdøl (MF) på tlf 22 590620 eller mob 91706751. Søknad registreres på www.kompetansekart.no.