Sesong 1:
Episode 1 - Siri-Wahl Olsen: God nok til slutt
Siri Wahl-Olsen har vært journalist og kommentator i Adresseavisen i nesten 40 år. Her forteller hun om sin livsreise fra et tøft fiskersamfunn i Rørvik til å bli engasjert i selveste Nidarosdomen. Men kunne hun være god nok til å gå til nattverd?
Episode 2 - Erlend Indergaard: Bilstereo fra himmelen
Erlend Indergaard er pastoren fra Trondheim som ble realitykjendis da han deltok i «Farmen» på TV2. Han forteller blant annet om en påskeferie utenom det vanlige, en sjukdom som forsvant, en bilstereo som dukket opp - og hva alt dette har hatt med tru å gjøre.
Denne episoden kan du også se på video:
Episode 3 - Kjartan Bergslid: Hekta på stillhet
Kjartan Bergslid har blitt kalt "den ville presten". Han er utadvendt og energisk, men er samtidig avhengig av en daglig dose med stillhet. Møtet med retreat endret livet og trua.
Episode 4 - Søster Hanne-Maria: I oldefars spor
Da journalisten Hanne-Maria Berentzen valgte å bli nonne og gå i kloster, var det mange som undret seg. Selv opplevde hun å gå inn i et kall som startet lenge før hun ble født.
Episode 5 (LIVE!) - Tor Haugmark: I latter og sorg
LIVE fra et fullsatt Stiklestad Nasjonale Kultursenter forteller teaterveteranen og ildsjelen Tor Haugmark om et liv med revy og spel, men også om sterke erfaringer av tap, savn og sorg. Fantastisk musikk fra scenen og gjester underveis forsterker opplevelsen.
Denne episoden kan du også se på video, fra scenen på Stiklestad Nasjonale Kultursenter:
Episode 6 - Steinar Larsen: Gitaren i domen
Steinar Larsen er ny direktør for Olavsfest. Det er en festival som tar mål av seg til å bli en arena for refleksjon om tru. Selv sier den nye direktøren at han ikke har noen gudstru, men at han kan ha opplevelser som er utenom det som går an å forklare.
Episode 7 - Siri Helene Erland: Bønn og brødskiver
Siri Helene Erland kom til finalen i Idol og har bodd på bønnehus i USA. Artisten og menighetspedagogen fra Trondheim vokste opp med en tydelig tro på en Gud som griper inn i hverdagen.
Denne episoden kan du også se på video:
Episode 8 - Per Audun Letnes: Berget av pappas øks
Per Audun Letnes er arkitekten som har stått bak flere utsmykninger av kirker på Innherred. Arbeidet har satt et tydelig preg på trua hans, der nåden er et tydelig avtrykk. Han forteller også om hvordan barndommens inntrykk preget livet hans.
Episode 9 - Christina Ludvigsen: Maleri og mirakel
Christina Ludvigsen mistet sin far tidlig. Da opplevde hun at Gud sa til henne at han skulle være hennes pappa. Hun har gjennom livet opplevd profetiske ord, bønnesvar og sterke sammentreff som hun kaller «en hilsen fra himmelen».
Episode 10 - Oddny Furunes Gumaer: Hjelperen fra Frosta
Oddny Furuseth Gumaer fra Frosta er den internasjonale hjelpearbeideren som møtte veggen. Hennes tro har vært preget av både engasjement, erfaring og protest.
Denne episoden kan du også se på video, fra Frosta kirke:
(Denne tjenesten tilbys av Nidaros bispedømme. Musikken er gjengitt med tillatelse fra TONO. Uautorisert fremføring eller kopiering er ulovlig.)
Episode 11 - Leon Bafondoko: I maktens spill
Leon Bafondoko har opplevd å flykte fra hjemlandet, å bli en barnevernssak og å stå midt i politiske intriger. Han er en profilert politiker og snakker gjerne om tru.
Sesong 2:
Episode 12 - Sissel Fløttum: Den trassige trua
Sissel Fløttum ble misbrukt seksuelt i oppveksten. Det har satt dype spor, men hun velger likevel å tru på en god Gud.
Episode 13 - Ingrid Bergstrøm: Så som i himmelen
Ingrid Bergstrøm er Gabriella i Trøndelag teaters oppsetning av "Så som i himmelen". Da hun besøkte katedralen en kveld, fikk hun et svar som gjorde dypt inntrykk.
Denne episoden kan du også se på video:
Episode 14 - Anne Grete Kjølsvik: Facebook og fargestifter
Anne Grete Kjølsvik følte at hun var feil i møte med kirke og bedehus. I podkasten «På trua laus» forteller hun sin historie. Gjennom bildekunst, sosiale medier og jobben som menighetspedagog ønsker å bidra til å åpne opp.
Episode 15 - Einar Vegge: Tankefull i tursko
Pilegrimsprest Einar Vegge opplevde et nytt møte med tro på en treningstur i studietida. Etter det har bevegelsen og vandringen vært viktig for ham.
Episode 16 - Geir Yngve Hovde: Hønsebondens historie
Geir Yngve Hovde bestemte seg for å tru på Gud etter sterke opplevelser i tenåra. Men møtet med et strengt og radikalt trusuttrykk noen år senere ble en nedtur.
Denne episoden kan du også se på video, fra Ørland kirke:
Episode 17 - Torodd Wigum: Sniksymfoni
Orkesterdirigent Torodd Wigum vokste opp med fiolinundervisning og kristent lagsarbeid. I dag finner han de dypeste åndelige opplevelsene i den symfoniske musikken.
Episode 18 - Karim Tahir: Flyktet på vannscooter
Karim Tahir startet flukten fra Syria på en vannscooter. Han er muslim og tror på Allah, men er mest opptatt av å bygge bruer på tvers av religioner og kulturer i Trondheim.
Episode 19 - Øyvind og Rønnaug Løvrød: En helt ny retning
Trua og drømmen lå bak da Øyvind og Rønnaug tok et tydelig livsvalg i år. Nå bor de alene på ei øy uten naboer og uten biltrafikk.
Denne episoden kan du også se på video, fra Nærøya:
Episode 20 - Anne-Gitte Stenhaug: En helt ny retning
Anne-Gitte Stenhaug (32) var ni år da hun først kjente på en indre drivkraft mot Afrika. Hun er overbevist om at det er et kall fra Gud.
Episode 21 - Inge Johnsen: Måltidets mester
Inge Johnsen er kjendiskokken som jobber for at måltidet skal være mer enn mat. Han tror på fellesskapet, inkluderingen - og håpet.
Episode 22 - Thomas Brøndbo: Pub og kirkerom
For artisten Thomas Brøndbo fra Namsos har vennskap og trygghet vært viktig i liv og karriere. Trua har funnet sin plass i kirkerommet.
Denne episoden kan du også se på video, fra Nærøya:
Episode 23 - Elin Kyseth: Omsorgens offiser
Skjørtene ble lengre og hælene kortere da Elin Kyseth bestemte seg for å følge kallet sitt. Frelsesoffiseren forteller hun om tydelige livsvalg knyttet til trua og jobben.
Episode 24 - Klas Martin Sundelin: Humanist i løpesko
Klas Martin Sundelin er humanist. Han tror ikke det finnes en Gud eller en større tanke bak alt. I stedet er det opp tli hver enkelt å skape sin mening med livet.
Episode 25 - Arnfinn Strømmevold: Bergstadens trubadur
Arnfinn Strømmevold er rockeren og gjøgleren på Røros som også deler sine refleksjoner om levd liv og sårbarhet i live-podkasten fra Bergstadens hotell.
Denne episoden kan du også se på video, fra Bergstadens hotell på Røros:
Episode 26- Sofie Marcelie Hopshaug-Bakke: Kjemper for kirka
Sofie Marcelie Hopshaug-Bakke er en av kirkas tydeligste stemmer i Trøndelag. Hun fikk et nytt møte med tru da tragedien rammet hjembygda.
Sesong 3:
Episode 27 - Marte Steinholt: Størst av alt er kjærligheten
Marte Steinholt er en av skuespillerne når Trøndelag teater setter opp stykket «Størst av alt er kjærligheten». Da hun lå alvorlig syk under teaterutdanningen, fikk hun selv et kraftig møte med en usynlig kjærlighet. I «På trua laus» forteller hun om behovet for å formidle dette videre. Kanskje blir hun prest en dag?
Denne episoden kan du også se på video, fra Trøndelag teater:
Episode 28 - Ola By Rise: Gullmedaljer og store tap
Ola By Rise har vunnet gullmedaljer og Champions League-kamper. Men kommunaldirektøren i Trondheim har også opplevd store tap. Hva ble viktig når først lillebror og så fotballkompisen avsluttet livet?
Episode 29 - Paul Bendikk Jåma: Tru i to kulturer
Paul Bendikk Jåma lærte bibelfortellingene av mormor og sørsamisk kultur av farfar. Trua hans i dag inneholder begge disse sporene.
Episode 30 - Ann-Eli Wiik: Tragedien og trua
Ann-Eli Wiik i Melhus opplevde alle foreldres mareritt da datteren Wilma døde etter ei traktorulykke på hjemgården i 2022. Da ble trua og håpet viktigere enn noen gang.
Episode 31 - Therese Ulvan: Lykten gjennom krisen
Therese Ulvan fra Hitra reiste verden rundt med musikken sin. Da hun ble alvorlig sjuk, måtte hun sette livet på vent. Nå vil hun tenne ei lykt for de som opplever tøffe livskriser.
Denne episoden kan du også se på video, fra Dolm kirke:
Episode 32 - Odd Anders With: Lyset i sykesenga
Den tidligere toppolitikeren Odd Anders With ble akutt sjuk på en fjelltur og havnet i koma. Da han våknet i sykesenga opplevde han et helt spesielt lys. I dag ser han på episoden som en hilsen fra Gud.
Episode 33 - Ingar Bratseth-Kiplesund: Da norgesrekorden ikke var nok
Ingen nordmann har hoppet lengre enn Ingar Bratseth Kiplesund. Men noen ganger er ikke rekordene nok. I denne episoden av podkasten «På trua laus» forteller han om hvordan trua ble ekstra viktig da lillebroren hans ble alvorlig skadet.
Episode 34 - Tormod Leithe: Stillhetens havn
Markedsføreren og musikeren Tormod Leithe fra Melhus var en tydelig kristen leder. Men så begynte tvilen å melde seg. Kunne han stå for den trua han hadde med seg? Nå forteller han om årene hvor trua måtte utfordres på nytt.
Denne episoden kan du også se på video, fra Galactic Park Studio i Melhus:
Episode 35 - Magnhild Kristoffersen: Et liv i omsorg
Magnhild Kristoffersen er mor og fostermor til 11 barn. Hun har vært lærer for mange andre, og i 24 år var hun nattevakt for barn og familier på et barne- og familiesenter. I podkasten «På trua laus» fra Stjørdal misjonskirke forteller hun at omsorgsarbeiet har vært et uttrykk for tru for henne.
Episode 36 - Erik Varden: Symfonien som forandret alt
Da Erik Varden var 15 år hørte han en symfoni som forandret livet hans og som vekket trua. I dag er han katolsk biskop i Trondheim stift. I podkasten «På trua laus» forteller han hvordan han opplever musikken som et språk for tru
Episode 37 - Grete Storbæk Eriksen: Tonen fra Trysil
Musikeren Grete Storbæk Eriksen var 15 år da hun møtte Jesus i påska. Det forandret livet hennes. Direkte fra scenen i Byåsen kirke, forteller hun de personlige historiene og synger sine egne sanger. Gospel Explosion er med og løfter stemningen i taket.
Denne eposiden kan du også se på video. Den ble spilt inn live med publikum i Byåsen kirke:
Sesong 4:
Episode 38 - Siri Sunde: Mellom kirken og kjærligheten
Siri Sunde ble den første skeive presten i Norge som inngikk partnerskap med sin kjæreste. Det gjorde henne til en del av en kirkelig maktkamp. Men gudstrua overlevde bråket.
Denne eposiden kan du også se på video. Den ble spilt inn med publikum i Kirkehagen under Olavsfest i Trondheim:
Episode 39 - Petter Myhr: Ny dag. Ny nåde
Trua til Petter Myhr har endra seg gjennom hele livet. Men han vil ikke trekke noe fra det han vokste opp med. Han legger bare de nye erfaringene til.
Episode 40 - Ingrid Vad Nilsen: Styre mindre. Velsigne mer.
Ingrid Vad Nilsen har ledet 3,5 millioner medlemmer og 7000 ansatte i Den norske kirke. Nå vil hun heller forkynne og velsigne.
Episode 41 - Sigrid Rege Gårdsvoll: Trump, trua og makta
Sigrid Rege Gårdsvoll vokste opp med tro og politikk nært knyttet. Nå kommenterer hun USA-valget på norske TV-skjermer, og ser at tru og religion kan avgjøre hvem som blir president.
Episode 42 - Harald Stanghelle: Farlig fritenker
Harald Stanghelle vokste opp i en familie som var sterkt preget av tru og bedehus. Etter hvert tok han oppgjøret og ble den «fritenkeren» som alle advarte mot.
Episode 43 - Ingeborg Senneset: Kommentatorens kamp
Ingeborg Senneset er kommentatoren som skrev bok om sin egen spiseforstyrrelse. Her forteller hun om kampen hun kjempet, og om trua som ble helt feil.
Episode 44 - Harald Hegstad: Konservativ og nytenkende
Harald Hegstad var fem år da han kjente at han ble imponert over Jesus. I dag er han kirkeleder og trygg i trua, men han er fremdeles er åpen for å ombestemme seg.
Episode 45 - Sandra Karine Iversen: Rom for tvil og lidelse
Sandra Karine Iversen er musikeren og menighetsarbeideren som sa ja til alt. Til slutt ble hun utslitt og deprimert. Nå lener hun seg til ei tru som kan romme både tvil og lidelse.
Episode 46 - Frank Øren: Skråninga som forandret livet
Frank Øren var vokalist i Bjelleklang og kateket og diakon i Steinkjer da han helt plutselig ble lam. HVa skjer med trua da?
Episode 47 - Ole Kristian Bratseth: Det vanskelige valget
Presten Ole Kristian Bratseth og kona Eline sto plutselig i et stort dilemma da barnet i magen viste seg å være alvorlig sykt. Hva skjer med trua og prinsippene da?
Episode 48 - Marianne Døhl: I krigens landskap
Som offiser i Afghanistan, kom Marianne Døhl tett på et land i krig. Som leder for Luftkrigsskolen i Trondheim står hun stadig i refleksjonene rundt tru, verdier og militær makt.
Episode 49 - Wenche Strømdahl: Et nytt kapittel
Wenche Strømdahl kjempet i mange år før hun så at hun var god nok for Gud. Da ektemannen døde, ble denne trua viktig for henne.
Episode 50 - Ragne Grande: Narnias løve
Skuespilleren Ragne Grande fra Lierne spiller løvekongen Aslan på Trøndelag teater. Karakteren hun spiller har noe guddommelig ved seg. Men Ragne er mest på jakt etter det menneskelige i guddommen.
Denne eposiden kan du også se på video. Den ble spilt inn i Theatercaféen i Trondheim:
Episode 51 - Herborg Finnset: Trua, kampen og bispeskjorta
Herborg Finnset er biskop i Nidaros. Fra scenen på Stiftsdagene forteller hun om trua og kampen. Om å være biskop og tvile. Og om det at hun vet at folk ber til Gud for henne hver dag.
Episode 52 - Hanna Gravdal: Lys i natta
Hanna Gravdal var 17 år da hun ble rammet av ME. Nå har hun laget musikk om sykdommen og den nye hverdagen. Hun forteller om trua, erfaringene og håpet.
Denne episoden kan du også se på video. Den ble spilt inn live i Alstadhaug kirke i Skogn:
Episode 53 - Åsmund Flaten: Arven fra misjonshuset
Åsmund Flaten er musikeren bak mange av suksessene på Trøndelag teater. Men tonene fant han første gang på gården, kirka og bedehuset i Oppdal.
Denne eposiden kan du også se på video. Den ble spilt inn i Theatercaféen i Trondheim:
Episode 54 - Sverre Sævareid: Marx og menighetsråd
Sverre Sævareid var overbevist om at bare det som kan bevises vitenskapelig er ekte. Men så traff han mennesker som hadde erfart noe annet. Og så møtte han Gud.