ble vigslet 17.oktober 1993 av biskop Ola Steinholt. I prosesjonen var prost Øystein Skille, sokneprest Jon Aarsland, kapellan Olav Øygard, kapellan Jan Hanssen, prest Sverre Inge Apenes, prest Gunnar Negaard, prest Edvin Østnor, menighetsrådsleder Petra Steffensen, ordfører Eva Nielsen og noen konfirmanter.
Den gamle kirken ble påtent og brant ned til grunnen 18.juni 1990. Det var en sorgens dag for bygda og menigheten. Grunnestein for den nye kirka ble nedlagt 31.januar 1993.
Beliggenhet
Kirken ligger ved RV 883, ca 35 km nordøst for Alta sentrum.
Inventar
Altertavle er et glassmaleri "Guds miskunn og vår oppholdelse" av kunstner Veslemøy Nystedt Stoltenberg. Glassmaleriet ble innviet i 1997. Øverst er Den Hellige Ånd i duens skikkelse. I bildet under tydeliggjøres Kristi miskunn gjennom den gode hyrden og lammet. I det nest nederste feltet fortelles om Guds oppholdelse. Helt nederst ser vi fiskesymbolet "Ichthys" Jesus Kristus Guds Sønns Frelser.
Ved innvielsen overrakte ordføreren et batikkbilde fra Arkangelsk. Dette heneger i kirken.
Døpefonten er i furu, har 8-kantet form, en god gammel symbolikk. Prekestol og lesepult er i furu. Prekestolen har en tilnærmet 8-kantet form. Inventar i kirken er laget av Mathilassi snekkeri, Alta.
Det ble kjøpt inn grønn messehagel , prekestolklede og antependium til innvielsen av kirken. Kunstner er Greta Paulsen fra Risøyhavn.
Kirkesølvet er levert av Komsa-smia i Alta, og det består av 2 blomstervaser, 4 lysestaker, nattverdbeger, oblatfat og vinkanne.
Det er også 2 lysestaker i smijern i kirken, den ene ble berget ved brannen, noe forbrent og den anadre er en kopi. Disse hanger framme i kirken.
4 brudestoler, laget av Stein Are Uglebakken i Rafsbotn, ca 2003. Disse har bygdelaget samlet inn penger til!
Orgelet er et elektronisk Plenum Gem med to manualer.
Kirken har 1 kirkeklokke, 1993, fra Olsen-Nauen klokkestøperi, med inskripsjon: "Dypt skal du ringe i sjelene inn, nevne det vil vi bønn i skam kalle på alt, som har stemme til Gud, vende vort hat til fordragelighet."
Kirkebyggets historie
Den gamle kirken var i tre, fra 1935. Den ble vigslet av biskop Berggrav. Medvirkende var sokneprest Laland og sokneprest Slåtten. Kapellet hadde 256 siyyeplasser, og tårnet hadde løkkuppel. Dette er videreført i den nye kirken, og er "bindeleddet" mellom gammel og ny kirke.
Den gamle kirken lå i dalbunnen. Det var vanskelig å få til en funksjonell kikre på branntomta. Øst for kirkegården var det god plass, og den nye kirken plasseres her. Den gamle kirkegården blir fortsatt en del av anlegget rundt kirkebygget ved at kirkegårdsgjerdet omslutter den nye byggetomta.
Dagens kirke har et rektangulær plan med et bratt saltak. Kirkerommet er nesten kvadratisk, men med en markert retning fram mot fondveggen.
Alteret står fritt på et kvadratisk podium. Kirken er i tre, men med gulv i betong med fliser på. Det var viktig med gjenkjennelse fra den gamle til den nye kirka med valg av materialer og utforming. Menigheten ønsket likevel ikke en kopi av den gamle kirka.
I 1995 kom et glasskap med de tingene som er igjen etter brannen, bl.a en lysestake, nøkler, grunnstein med bibel. På et bord står en modell av den gamle kirka og kolben til klokka henger i gangen.
Ta kontakt med kirkekontoret på telefon 78 44 42 70 for mer informasjon.