Temakveldene blir arrangert 3-4 ganger i semesteret av en komité bestående av Berit Bakke, Linda Amundsen og kapellan Rose-Marie Skarsten. I pandemi-tiden har vi dessverre måtte avlyse en del samlinger på grunn av strenge smittevernrestriksjoner. Men høsten 2021 fikk vi gjennomført tre temasamlinger. Hver samling begynner med en kort andakt, deretter er det foredrag om temaer knyttet til FNs bærekraftsmål, før vi spiser kveldsmat sammen og fortsetter å samtale om dagens tema. Høstens temaer var Økologisk teologi, Teologien i Bachs musikk og Bybondens arbeid.
Vårens temakvelder
Søndag 20. februar kl. 18 kommer kjemiker og samfunnsviter Per Roald Hasborg: Hydrogen: nøkkelen til å løse klima- og miljøkrisen?
Søndag 27. mars kl. 18 kommer Kirkelig dialogsenter med en forestilling:
FNs bærekraftmål fordrer oss til å se vår neste og møte hverandre med åpenhet og respekt. I dag lever vi i en stadig mer globalisert verden, med et mangfold av ulike religioner og livssyn. Kirkelig dialogsenter inviterer til tros- og livssynsforestilling hvor du får møte levende fortellinger av mennesker med ulike bakgrunner. Vi utforsker likheter, forskjeller, tolkninger og erfaringer for å bidra til økt religionsforståelse og inkludering. I den avsluttende dialogrunden er det mulighet for å stille utdypende, oppklarende og kritiske spørsmål til fortellerne.
Søndag 1. mai kl. 18 kommer journalist og forfatter Vigdis Holmaas for å snakke om konstruktiv journalistikk. FNs bærekraftsmål er jo store mål og noen og enhver av oss kan jo oppleve en følelse av avmakt i møte med en nyhetsflom som ofte fokuserer på problemer, kriger og katastrofer. Vigdis
Holmaas har skrevet boken Konstruktiv journalistikk. Fagfeltet har som mål å rette opp det skjeve nyhetsbildet og gi løsninger en større plass.