Konfirmant 2025
Skal JEG bli konfirmant? Kanskje du allerede har bestemt deg for å bli konfirmant i kirken, eller kanskje du fortsatt lurer på hva du skal velge? Før du tar endelig stilling til dette spørsmålet er det fint om du leser dette. Dette heftet kan gi svar på noen av spørsmålene du har.
Hva er konfirmasjon?
Ordet konfirmasjon betyr å bekrefte eller stadfeste. I gamle dager ble det lagt vekt på at konfirmantene bekreftet dåpsløftet. Det kan de som ble konfirmert første halvdel av 1900-tallet fortelle om. Men tidene forandrer seg, og konfirmantordningen har forandret seg. Det vi legger vekt på nå er at det er Gud som
bekrefter det ”ja” som han gav oss i dåpen. Gud sa ja til oss da vi ble født. Gud sa ja til oss da vi ble døpt.
Gud sier ja til deg som blir døpt som konfirmant. Gud sier ja til deg når du blir konfirmert. Mange tenker at konfirmasjonsdagen er den viktigste dagen i konfirmantåret, og det er riktig at det en viktig dag. Men vi legger også vekt på at konfirmasjonstiden er en tid da du har mulighet til å bli bedre kjent med Gud. Det er en opplæringstid. På en måte kan vi si at konfirmasjonstiden her i Skoger og Konnerud er et kurs som starter med konfirmantleiren og avsluttes på konfirmasjonsdagen.
Hva skjer på konfirmasjonsdagen?
På konfirmasjonsdagen kommer konfirmanten fram til alteret og kneler ned. Kateket og prest legger hånden på hodet til konfirmanten og ber en bønn for hver enkelt konfirmant. Gudstjenesten er en høytidelig ramme for dagen. Den største forskjellen på kirkelig konfirmasjon og annen konfirmasjon er nettopp det med bønnen.
Hva med meg som ikke er døpt?
Lurer du på om du kan melde deg som konfirmant selv om du ikke er døpt? Svaret er ja! Du er hjertelig velkommen som konfirmant! Hvert år er det noen av konfirmantene som ikke er døpt. I løpet
av konfirmantåret vil du få opplæring i den kristne tro, og du får selv være med å velge om du skal bli døpt. For å bli konfirmert må du bli døpt.
Konfirmantåret 2024 – 2025:
- Sommerleir med undervisning/ arbeidsoppgaver, aktiviteter/ lek/ underholdning/ badin
- Gruppeundervisning ca. hver andre eller tredje uke
- Fellessamlinger
- Gudstjenester (totalt 8). Noen gudstjenester er obligatoriske; slik som presentasjonsgudstjeneste, samtalegudstjeneste og konfirmasjonen. Noen gudstjenester vi anbefaler og noen du velger selv. Til sammen 8 gudstjenester.
- Tjeneste. Fasteaksjonen, interessegrupper/tjenesteoppgaver
- Deltagelse i kirkens ungdomsarbeid og gjøre oppgaver i gudstjeneste For å komme i kontakt med kateketen kan følgende e-postadresse og telefonnummer brukes: Kateketen: 32 98 92 88 eller e-post: kv298@kirken.no
Konfirmanttelefonen, brukes mest på leir: 948 58 792
Konfirmantåret starter med sommerleiren på Strand leirsted, Sandefjord 5. - 9. aug. Undervisningen her hjemme starter etter skolestart, men hovedvekten er mellom høstferien og påskeferien. Undervisning høstsemesteret og vårsemesteret.
Interessegrupper; samlinger høst/vår
Kan du ikke delta på leir?
Kontakt kateketen, kv298@kirken.no eller tlf 32 98 92 88
Konfirmanter med spesielle behov, som ikke kan følge
vanlig undervisning, vil kunne delta i et eget opplegg.
Ta kontakt om det gjelder din sønn/datter!
For at samlingene skal bli bra for alle, må vi ha noen regler:
Respekt - ansvar - omsorg
1. Respekt
Her skal du møte respekt, ansvar og omsorg – og vi forventer at du viser
det samme i forhold til de du møter i konfirmanttiden. Kirken er et hellig hus, og vi forventer at du viser respekt for det! Hærverk medfører erstatningsansvar. Vi forventer at du rydder etter deg.
2. Møt presis til timen Det forstyrrer når noen kommer for seint til timene. Hvis noen stadig kommer for seint eller stadig må gå for tidlig må de regne med ekstraundervisning eller hjemmearbeid.
3. Fravær
Ved fravær gir foreldre/foresatte beskjed om dette på telefon, e-post eller sms. (Se adresse/telefonnummer under). Mer enn to fravær fører til ekstraundervisning.
4. Bruk av mobiltelefon
I forbindelse med undervisning og andre samlinger skal mobiltelefonen være avslått. Når vi drar på leir skal mobiltelefonen være igjen hjemme.
5. Rusmidler er ikke tillatt
Det er ikke lov å røyke, nyte eller ha med seg alkohol eller narkotiske stoffer i kirken, på leir eller i forbindelse med andre samlinger for konfirmantene. Ved mistanke om at alkohol eller andre rusmidler er medbrakt kan hovedleder sjekke deltakerens bagasje. På leiren vil brudd
på dette føre til hjemsendelse på foreldrenes regning.
Konfirmasjonsdager 2025
Konnerud kirke:
Lørdag 24. mai
Søndag 25. mai
Torsdag 29. mai Kr.h.f.
Skoger kirke
Søndag (Pinsedag) 8. juni
Hva koster det?
Konfirmanter på leir kr. 2.900,-
Søskenmoderasjon er på kr. 200,- pr. konfirmant.
Konfirmanter som ikke deltar på leir kr. 1000,-. Konfirmantavgiften dekker utgiftene til hele konfirmantåret. Beløpet må være betalt innen 20. juli. Det blir sendt ut faktura fra kirkekontoret.
Har dere problemer med å betale innen fristen, eller å betale av andre årsaker?
Ta kontakt med kateketen, før fakturaene sendes ut, så kan vi bli enige om en betalingsordning. Beløpet kan deles opp i mindre deler
Viktige adresser og telefonnummer:
Postadresse: Skoger og Konnerud menigheter,
Albums gate 8, 3016 Drammen
Kontoradresse: Konnerud kirke, Gramsborgveien 3
Skoger kirke, Mælen 1
Tlf. Karin Vaskinn, kateket: 32 98 92 88
Konfirmanttelefonen: 948 58 792 (brukes på leir)
e-post: kv298@kirken.no
Informasjon og påmelding:
Informasjon om konfirmantåret inkl. semesterplan blir sendt på
e-post til konfirmanters foreldre/foresatte. I tillegg sendes noen
beskjeder på sms. Påmelding som konfirmant: https://minkirkeside.no/Drammen
Frist: Helst innen 12. juni (også mulig etter – men da kan vi ikke garantere ønsket konfirmasjonsdag) Konnerud: www.konnerudkirke.no og Facebook: Konnerud kirke Skoger: www.skogerkirke.no og Facebook: Skoger kirke