I tilbudet 13-20 tar de utgangspunkt i at unge trenger trygge rammer og trygge voksne.
Vi ønsker gjennom bruk av tid og anerkjennelse å bidra til at ungdom blir sett for den de er, og bli tryggere på seg selv og andre. Vi som er engasjert i dette tilbudet er vant til å møte mennesker som er i vanskelige og utfordrende livssituasjoner. Flere med erfaring og kompetanse i arbeid med ungdom bidrar, blant andre Kristin Hartberg, som jobber som lærer og er utdannet diakon, og sogneprest Andreas Skolt Iversen.
13-20 er etablert i 5 andre kommuner, foruten Frogn. I Bærum, hvor det startet, samarbeider de tett med kommunen, som også spytter inn penger i tilbudet.
I Drøbak jobber man blant annet med tyveri-tiltak. Drøbak City, politiet og kirken lokalt har inngått et samarbeid i forbindelse med utfordringer blant annet på kjøpesenteret.
Politikontakt Andreas Bjørnteig har tidligere uttalt at han synes tiltaket er fornuftig og et godt supplement til systemet som allerede finnes.
Tjenesten Ungdata viser at livskvaliteten blant unge anno 2024 generelt er god. Men de siste 10-15 årene har flere unge rapportert om psykiske helseplager, herunder stress og press.
Ungdata kartlegger ungdommens livssituasjon ved hjelp av en type spørreskjema som gir et bredt bilde av hvordan det står til.
At problemene øker, ser man også i Frogn. Det siste året har det vært flere artikler i både Amta og nasjonale medier om økende utfordringer i den aktuelle aldersgruppen, sier Helena Tomter.
Når vi er flere som drar i samme retning, som kjenner til hverandre og hva som rører seg i ungdomsmiljøene, vil det komme hele lokalsamfunnet tilgode💛
Gå inn på www.13-20.no for å lese mer.
Har du eller kjenner du noen ungdom som trenger noen å snakke med? Tips de gjerne om oss