Kistebegravelse
En tradisjonell seremoni i forbindelse med kistebegravelse blir gjennomført i en kirke, et kapell, et livssynsnøytralt seremonirom eller som en direkte seremoni ved graven. Gravfølget følger normalt kirsten til graven og seremonien avsluttes etter senking av kisten. Kirkevergens personell foretar så den videre gravferden med lukking av graven. Kistebegravelse skal skje senest 10 virkedager etter dødsfallet. Etter søknad kan denne fristen forlengs dersom det foreligger tungtveiende grunner. Det er gratis med jordbegravelse på en gravplass i avdødes bostedskommune.
Kremasjon
Seremonien forut for kremering blir kalt bisettelse, og skal skje innen 8 dager fra dødsdato. Seremonien blir gjennomført i en kirke, et kapell eller et livssynsnøytralt seremonirom. Deretter kjøres kisten videre til krematoriet. Om lag 35 prosent av de avdøde blir kremert. Kremasjonen skal skje senest 10 virkedager etter dødsfallet og for Grans innbyggere skjer det på Gjøvik. Kremasjonen betales av Gran kommune.
Urnenedsettelse
Urnen skal settes ned på en offentlig gravplass etter 3 uker, og senest 6 måneder etter dødsfallet. Ansatt hos Gran kirkelige fellesråd henter urnen fra Gjøvik krematorie og kontakter de pårørende for avtale av tidspunkt for nedsettelse. Fellesrådet bistår ved urnenedsettelsen, som oftest er en privat seremoni, men Den norkse kirke og andre tros- og livssynssamfunn vil også kunne delta, etter de etterlattes ønske. Urnenedsettelse kan også skje uten pårørende til stede. I Gran kan urner settes ned hele året.
Urnehøytidlighet
En slik seremoni kan utføres etter at kremasjon er foretatt og skjer blant annet når avdøde ble kremert i utlandet, og kommer til Norge i urne. Det gjennomføres en seremoni på lik linje med en begravelse. Seremonien avsluttes ved at gravfølget følger urnen ut til urnegravstedet. Etter ønske fra pårørende kan seremonien avsluttes i kirken, kapellet eller seremonirommet, og ofte settes urnen ned på et senere tidspunkt.