Noen steder er det undervisning på ukedager, hver uke eller annenhver uke. Noen steder er det helgesamlinger, mens andre drar på en lengre leir. Noen deltar også på festivaler i regi av en av de kristne barne- og ungdomsorganisasjonene. Det er også mange kirker som tilbyr konfirmantopplegg som bygger på interessegrupper.
Sjekk ut med din kirke hvordan opplegget ser ut. Konfirmasjonstiden vil alltid inneholde forskjellige opplevelser, undervisning og samtaler om kristen tro og livets utfordringer. Samlingene kan handle om kjærlighet, frihet og ansvar, godt og ondt. De inneholder ofte sang, musikk, drama, lek og kreativt arbeid. Du er også med på gudstjenester.
Mange ungdommer er ikke døpt når de starter på konfirmasjonstiden. Det er mulig å være med hele konfirmasjonstiden uten å være døpt, men selve konfirmasjonen skjer i konfirmasjonsgudstjenesten. For å delta i den må du være døpt (les mer under DÅP). Dåpen gir medlemskap i Den norske kirke. Noen steder er konfirmasjonen om våren, andre steder om høsten og noen steder har du mulighet til å velge.
Konfirmasjonsdagen
Selve konfirmasjonsdagen er en festdag for deg, familien og menigheten. Den markerer avslutningen på en spennende tid, hvor du har vært sammen med andre for å snakke, lytte og lære, skape og erfare. I Den norske kirke er konfirmasjonen en forbønnshandling. Konfirmasjonsgudstjenesten er høytidelig, og alle konfirmantene kneler ved alterringen. Presten eller konfirmantlæreren din ber for deg.