Konfirmasjonstida i Meland kyrkje

Ei viktig tid - eit viktig val

Konfirmanttida er ei tid for å tenkje nye tankar, få nye opplevingar og kanskje få nye venner! Saman skal vi utforske: Kvar kjem eg frå? Kva skal eg bruke livet til? Finst Gud? Vennskap og menneskeverd. Sorg og glede. Mote og mobbing. Kjærleik, seksualitet og samliv. Miljø og rettferd. Korleis kan eg vere noko for andre? Kven er Jesus? I konfirmanttida er det tid og rom for å tenkje og stille spørsmål. Det er ei tid for å lære meir om Gud, om deg sjølv og om andre menneske.

Kva er konfirmasjon?
Ordet konfirmasjon kan tyde både «å stadfeste» og «å gjere sterk». Konfirmasjonshandlinga er ei forbønnshandling der vi ber Gud om å velsigne og styrkje kvar einskild konfirmant. Det viktigaste med konfirmanttida er å bli betre kjend med den kristne trua, og lære om korleis ein lever som kristen.

Undervisning
Som konfirmant i Meland kyrkjelyd vel du mellom to alternative undervisnignsopplegg. Enten samling annakvar veke med undervisning og samtaler, eller filmundervisninga som har ein samling ca annakvar veke der ein ser film og får undervisning. I begge alternativa brukar vi Konfirmantbibelen i undervisninga og deltek på gudstenester. I tillegg kan ein vera med på leir eller i gudstenestelag.

Kontaktinformasjon for Meland kyrkjelyd

Kontoradresse: