Kirken er første gang nevnt i skriftlige kilder i 1370. Den ble overtatt av Rakkestad herred i 1860. Kirken i dag har 260 sitteplasser.
Dagens klokketårn foran inngangen i vest ble oppført i forbindelse med ombyggingen av kirken i 1875, som ble gjennomført under ledelse av stadsingeniør G. B. Kielland. På samme tid ble blant annet korbuen og vestportalen utvidet. Innredningen ble også fornyet, men altertavle, døpefont og prekestol ble beholdt.
Et galleri mot nord ble fjernet, og vestgalleriet og benkene ble fornyet. Prekestolen, som er et bilthuggerarbeid i bruskbarokk med evangelistene i sidefeltene, er fra rundt 1700. Døpefonten med himling ble gitt til kirken på samme tid av seks bønder: Amund Sandager, Helge Haraldstad, Niels Stemme, Arne Grimstad, Ole Skiørtorp og Iver Filtveed.
Den runde kummen med draperier og blader blir holdt oppe av fire barn. I 1934 ble det overmalte inventaret fargerestaurert av Domenico Erdmann.
Altertavlen ble gitt av fogd Friderich Flyg og Mette Marie Bjørn i 1696. Motivet i storfeltet er Korsfestelsen, og Maria og Johannes står ved korsets fot. Over korset henger et rødt draperi. Toppstykket har bilde av den oppstandne Kristus i skyene, flankert av to allegoriske kvinneskikkelser: Velstanden med overflødighetshorn til venstre og Rettferdigheten med sverd til høyre. Vingestykkene er i utskåren blomsterbarokk, og rundt søylene slynger det seg vinranker.