Vennskapsavtalen vår ble inngått i 2003, og allerede samme år var vi på første besøk i menigheten. Siden har det vært flere besøk dit fra Bakklandet, og i 2003, 2009 og 2015 har vi hatt besøk hos oss fra vennskapsmenigheten.
Vennskapet skal først og fremst ha fokus på gjensidig forbønn. Vi ber for våre venner i Antanamanjaka i alle våre gudstjenester, og hos dem blir det jevnlig bedt for Bakklandet menighet. Dessuten formidler vi informasjon om menighetslivet begge veier, og legger altså til rette for besøk en gang imellom.
Det inngår ikke i avtalen at vi skal bidra med økonomisk støtte, men en gang i året har vi i Bakklandet en solidaritetsofring til vennskapsmenigheten. I 2015 samlet vi den inn i gudstjenesten da vi hadde besøk fra Madagaskar.
Vennskapsmenigheten er aktiv og driver en rekke ulike aktiviteter. De har både ungdomskor og et kor for voksne, driver speiderarbeid, blåkors-virksomhet og har et aktivt diakonalt engasjement i lokalmiljøet. Det er lite offentlig lokal administrasjon i området. Derfor er det menigheten som organiserer dugnader for å stelle det lokale veinettet, og bygger brønner og pumper for å sikre folk rent vann.
Vennskapsmenighet
I landsbyen Antanamanjaka like utenfor byen Antsirabe midt i Madagaskars høyland har Bakklandet sin vennskapsmenighet. Dette er en av de eldste menighetene i den gassisk lutherske kirken, etablert i 1870. Deres nåværende kirkebygg er fra 1923, og menigheten driver også sin egen barneskole med vel 120 elever.