Den vakre døpefonten fra 1905 er hugget i klebersten. Den ble hugget ved Domkirken av Ludvig Olsen. Dåpsfatet og vannmuggen av kobber er forarbeidet hos gullsmed Møller i Munkegaten.
Døpefonten i kirken ble flyttet i 1934. Tidligere hadde den stått nede på gulvet. Menighetsrådet foreslo for et menighetsmøte at korgulvet skulle bygges ut og fonten plasseres der. Til menighetsmøtet forelå et planforslag av arkitekt frøken Wleügel. Møtet anbefalte forslaget og det ble godkjent av stiftsdireksjonen den 5. oktober. Forhøyningen ble så bygget i høyde med alterpartiet. Og før jul samme år stod døpefonten på den plass den senere har stått.
Dåpsfatet er utformet med et stort kors med følgende innskrift: ”I Navnet Faderens Sønnens Og Den Hellige Aands”. Korset har samme form som korsene som en kan se i de store lysekronene. Der korsarmene møtes er det hamret ut bildet av et øye som det går en krans av stråler ut fra. Øyet er et gammelt symbol for den altseende Gud.
På veggen bak døpefonten er det satt opp et bronse-relieff utført av bildehuggeren og domkirkekunstneren Kristoffer Leirdal. Relieffet er mettet med symboler. Motivet er tre barn, dåpskandidater, foran en elv som er symbolisert med en fisk. Fisken symboliserer Kristus. Det greske ord for fisk, "ichthys", er sammensatt av bokstavene "i" for "Iesus", "ch" for "Christos", "th" for "theos" (=Gud(s)), "y" for "yios" (=sønn) og "s" for "soter" (=frelser), altså; "Jesus Kristus, Guds sønn og frelser". Over barna svever en due, symbolet for Den hellige ånd. Hele motivets samlende tanke er altså at dåpskandidatene er, som Jesus en gang var, ved Jordans flod for å døpes - med hele det meningsinnhold som Jesu dåp og vår dåp har.
Les mer i Lademoen kirkes småskrifter nr. 5 "Lademoen kirke - en veileder".
Døpefonten
Den vakre døpefonten fra 1905 er hugget i klebersten.