Frykt og fellesskap - hvordan møter vi flyktninger?

Det har vært et stort kirkelig engasjement i møte med flyktninger og asylsøkere, og i hele Norge har folk bidratt i ulike tiltak. Den norske kirke inviterer frivillige og ansatte i menigheter, deres samarbeidspartnere og organisasjoner til en nasjonal konferanse for å dele erfaringer fra dette arbeidet.

Frykt og fellesskap er tema for konferansen. Hva er det vi frykter i møte med det nye og fremmede? Hva frykter de som har bodd i Norge hele livet, og hvilken frykt opplever nylig bosatte? Og hvilke fellesskap kan vi skape sammen? Har du erfaringer du vil dele, på godt og vondt? Eller vil du lære av andre? På konferansen presenteres kunnskap og erfaringer fra forskning og praksis. Målet er å sende alle hjem med mer erfaring  og inspirasjon til videre arbeid for og med flyktninger.

I 2017 ble det gjennomført en kartlegging av menigheter i Den norske kirkes møte med flyktninger.

- Flere hundre menigheter deltok i denne viktige kartleggingen. I svarene kom det fram mange tips og erfaringer, og et utvalg av disse vil jeg presentere denne dagen, forteller Kirkerådets diakonirådgiver Sigrid Flaata.