Med Magnar Helgheim som guide fikk de av bispedømmerådet som hadde mulighet bli med på en vandring fra Gamle Aker kirke til Oslo bispegård. Gruppen beveget seg gjennom det som er den eldste delen av byen, med masse historier i vegger, murer og i bakken.
Hektisk høst
Denne høsten står det, som ofte før, mange store saker på sakskartet til rådet. De skal forberede kirkemøtet i november og legge til rette for at menighetene er aktive bidragsytere i gjenåpningen av samfunnet etter korona-pandemien. De skal ansette prester i menigheter og fylle andre viktige stillinger.
Og de skal diskutere saken om kirkelig organisering, som denne høsten er ute på høring. Fristen er 1. desember og innen da skal også Oslo bispedømmeråd komme med sitt innspill.
-Vi som er folkevalgte har fått ansvaret for å si hva vi mener er det neste steg i utviklingen av kirkeorganisasjonen, sier leder av Oslo bispedømmeråd, Gard Sandaker-Nielsen.
- Blant annet må vi peke på hvilke styrker og svakheter modellene for prostifellesråd og daglig ledelse har. Dessuten håper jeg vi nå benytter muligheten til å foreslå hvordan folkevalgtrollen og rammene for kirkedemokratiet bør styrkes framover, sier Sandaker-Nielsen.
Sakspapirer og vedtak
Oslo bispedømmeråd møtes seks til åtte ganger i året. Alle sakspapirer og vedtak er offentlig tilgjengelig på nettsiden til bispedømmet.