Det har vært en hektisk uke for staben i Bryn menighet i Bærum. De liker å kalle seg en sjømannskirke for lokalsamfunnet. Denne uken har de fått vise frem alt det de gjør som en integrert del av livet på Rykkinn, helt vest i kommunen. Det har vært myldremiddag, vaffelonsdag og ungdomsarbeidet Festlig Fredag – om enn det denne uken ble lagt til onsdag, slik at biskop Kari Veiteberg skulle få det med seg.
Torsdag møte visitasfølget ordfører Lisbeth Hammer Krog og hennes ledergruppe. Sokneprest Stein Bjarne Westnes står på bildet mellom biskop Kari Veiteberg og ordføreren.
Politisk
Torsdag var det også møte og lunsj med ordfører Lisbeth Hammer Krog og hennes ledergruppe.
-Kirken har mange viktige oppgaver som treffsted for mange forskjellige målgrupper, sa Hammer Krog ved åpningen av møtet.
-Så må vi sammen snakke om hvilke grupper som trenger å bli sett ekstra i tiden fremover, la hun til og nevnte kampen mot ensomhet og utfordringene innen psykisk helse.
På møtet med ordføreren løftet også sokneprest Westnes og den kirkelige delegasjonen frem behovet for styrking av religionsdialogen gjennom det organisasjonen Bærum Tros- og Livssynsforum. Her ble det pekt på behovet for en sekretærfunksjon.
-Når biskopen kommer, så blir det jo synlig, sier Westnes.
-Så får vi se om kommunen har midler å bidra med inn i dette prosjektet.
Mangfold
Bryn menighet har tradisjoner langt bakover i historien. Kirken ble bygd i 1861. Det er den sentrale kirken i Vestre Bærum. Etter hvert har det blitt delt opp i flere enheter. I dag er det fire menigheter i Vestre Bærum, som tidligere var under denne kirken.
- Vi føler slektskap til hverandre. Men det er forskjell på områdene. Rykkinn var jo den første drabantbyen i Bærum, bygd fra 1970 og utover. Her flytta det inn mange folk som pendler til Oslo. Kirken vært en del av lokalmiljøet hele veien, sier Westnes, som har vært prest her i 16 år.
- Rykkinn er vel det stedet i Bærum hvor det er størst mangfold av kulturer, språk og religiøs bakgrunn.
På Skui skole jobbes det aktivt med skolemiljøet.
Stas med visitas
Westnes forteller at det for menigheten, stab og frivillige er det endel arbeid med en visitas. De skal ha et program, ha oversikt, mange skal forberede seg både i menighet og institusjoner og skoler.
- Samtidig er det viktig å bli sett, av biskopen og av bispedømmet. At disse kommer litt nærmere oss. Vi får en følelse av å stå i en større sammenheng, og vi blir bevisste på nettopp det. Biskop Kari har jo en evne til å se mennesker, være til stedet. Det merker vi.
-Hva sitter menigheten igjen med etter en slik visitas?
- En større bevissthet om at kirken er en del av lokalmiljøet her. Vi har vært rundt, og biskopen har sett arbeidet fra forskjellige sider. Det syns jo når biskopen kommer. Jeg tror det kan komme mye positivt ut av en visitas. Jeg tror vi vil oppleve å få nytt mot i arbeidet, at stab og frivillige får en følelse av at det vi gjør er viktig, avslutter soknepresten.