Draumkvedet

Praktisk informasjon

Fra:6.1.2020 - kl.19.00

Til:6.1.2020 - kl.20.00

Sted:Varmeovner - korparti - babysang, Storetveit kirke

Arrangør:

Tradisjonen tro framføres Norges store middelalderepos på 13.dag jul. Årets kveder er Lajla Renate Buer Storli. Med seg har hun Espen Wensaas (gitarer), og Steinar Ofsdal (fløyter).

Billetter kr 200,-

Trykk her for å forhåndskjøpe billetter

Draumkvedet er vårt eneste visjonsdikt og omtaler en drømmereise til det hinsidige. Man vet ingenting om hvem som har skrevet Draumkvedet, men i 1890-årene satte Moltke Moe bruddstykker fra ulike kilder sammen til en utgave på 52 vers. Diktet forteller om Olav Åsteson som legger seg ned på julekvelden og faller i dyp søvn. På trettende dag jul våkner han samtidig som folk er på vei til kirke. Mens han sover har han sett livet etter døden, hvordan synder blir straffet og fått et glimt av Paradis. Olav rir derfor til kirken for å fortelle om det han har sett. Etter gammel tro måtte sjelen gjøre en lang reise etter døden. Olav Åsteson gjorde denne reisen i levende live.

LAJLA RENATE BUER STORLI er kveder og hardingfelespiller. Hun er oppvokst i Hardanger og folkemusikken har alltid vært til stede som en sentral del av livet hennes. I 2013 ga hun ut soloplaten «Møya som drøymde» - en samling av ukjente middelalderballader og slåtter fra Hardanger og Voss. I 2018 lagde hun bestillingsverket Kvöldvaka saman med verdensmusikeren Oddrun Lilja Johnsdottir, et verk med inspirasjon fra Hardanger og Island. I tillegg til å undervise ved Ole Bull Akademiet har hun gjennom en rekke år vært på turneer i regi av Kulturtanken / Rikskonsertene og reist både innenlands og utenlands med folkemusikken. Hun sang Draumkvedet for første gang i 2016.

ESPEN WENSAAS kommer fra Geilo i Hallingdal og er en allsidig og aktiv utøver i både inn- og utland. Han har utdannelse fra folkemusikkstudiet ved Norges Musikkhøgskole der han også er den første studenten på masternivå på gitar, cittern og mandolin. Han trakterer flere forskjellige kjente og ukjente strengeinstrumenter og er aktiv i blant annet det Spellemannsnominerte bandet Aslak Brimi Kvartett. Han har også samarbeidet med en rekke profilerte artister som Silje Nergaard, Unni Løvlid og Jelena Tomasevic og KORK. Espen brenner for folkemusikken og de uortodokse strengeinstrumentene - gjerne musikk fra alle verdens hjørner, men kanskje spesielt for vår egen folkemusikk.

STEINAR OFSDAL er en av Norges aller mest kjente musikere. Siden 1967 har han opptrådt som fløytist og multimusiker på utallige scener i Norge og store deler av verden - alene, med gitarist eller trekkspeller, med visesanger, med trio, med kvartett, med eget band eller i band med andre. Han er professor ved Ole Bull Akademiet på Voss, hvor han ble tilsatt i 2004, med fokus på ensemblespill, musikkformidling, fløytespill og tonalitet. Som professor ved Norges Musikkhøgskole ledet han folkemusikkstudiet ved skolen fra 2010 til 2018.