- Jeg har ofte blitt syk av det skitne vannet vi hadde her i landsbyen. Jeg måtte holde meg hjemme fra skolen fordi jeg hadde vondt i magen, og jeg har fått urinveisinfeksjon på grunn av vannet. Men nå er det mye bedre, forteller 13 år gamle Richard Wilson.
Han er en av mange innbyggere i Ikonda i Tanzania som har fått en ny brønn. Beboerne i landsbyen har jobbet frivillig for å få bygd brønnen. De har fått hjelp fra Kirkens Nødhjelps partnerorganisasjon i Tanzania og det er penger fra TV-aksjonen i 2014 som gjorde det mulig å gjennomføre prosjektet. Nå er vannet mye renere, og det gamle vannet blir bare benyttet til å lage mursteiner og vanne åkrene.
Norge og alle andre medlemsland i FN har satt seg som mål å skaffe rent og trygt drikkevann til alle innen 2030. Men det er en lang vei fram siden det fremdeles er millioner av mennesker som ikke har tilgang til rent drikkevann.
- Jubileum for lokal innsats
Du kan bli med på å gjøre denne veien kortere ved å bidra med penger eller som frivillig under Kirkens Nødhjelps Fasteaksjon 2017, der vi samler inn penger slik at enda flere kan få rent vann, slik som Wilson. I Stavanger bispedømme er vi stolte av å kunne samarbeide med Kirkens Nødhjelp som arrangerer Fasteaksjonen for 50. gang i år.
- Siden 1967 har norske menigheter gjennom fasteaksjonen samlet inn mer enn en milliard kroner til Kirkens Nødhjelps arbeid for å bekjempe fattigdom og nød, og styrke global rettferdighet. Mer enn en million bøssebærere, frivillige og ansatte i menighetene har gjort dette mulig. Fasteaksjonen 50 år er først og fremst er et jubileum for menighetenes lokale innsats. I vår database har vi detaljert resultatoversikt tilbake til 1998. Siden den tid har menighetene i Rogaland samlet inn mer enn 55 millioner kroner til fasteaksjonen, forteller Kirkens Nødhjelps regionskoordinator i Rogaland, Olav Myrstad.
- Lever ikke i vakuum
I 2017 markerer vi også at det er 500 år siden reformasjonen, og Fasteaksjonen er jubileets diakonale prosjekt. Også i Tanzania markerer de jubileet ved å hjelpe andre.
- Vi tror ikke at kirken lever i et vakuum. Vi tror på å hjelpe andre mennesker. Myndighetene kan ikke hjelpe alle i Tanzania, og her kan vi bidra, sier biskop Emmanuel Makala, som er biskop i den samme regionen hvor Richard Wilson bur.
Kirken i Rogaland lever heller ikke i noe vakuum og er glade for at vi kan støtte dette arbeidet, og vi oppfordrer alle våre støttespillere til å ta seg en ekstra gåtur denne ene dagen. For om du tar en tur en dag, så kan noen andre slippe å gå en ekstra lang tur hver eneste dag for å komme seg til nærmeste brønn.
Bli en brønnbygger du også, og støtt Kirkens Nødhjelps fasteaksjon!
Kontakt din menighet og meld deg til å gå med bøsse eller hjelpe til på annet vis!