I avtalen forplikter Den norske kirke seg å oppfordre gjennom kirkens kanaler nasjonalt og lokalt til å synliggjøre behov barn har for forskjellige fosterhjem, bidra til økt kunnskap om hva som skal til for å bli et fosterhjem og at løsningen ligger nærmere enn man tror. Bufetat forplikter seg til å samarbeide nasjonalt og lokalt og stille sine ressurser til rådighet.
Her er en artikkel om det å være fosterhjem, som kan lastes ned til bruk i menighetsblad og på nettsider: Stort behov for flere fosterhjem i Rogaland
Her er foto til fri bruk: Solstrand og Illustrasjonsfoto
I dag bor 11 000 barn og unge i fosterhjem, og hvert år er det behov for 1000 nye fosterhjem i Norge. Barn er forskjellige, også når det gjelder tro og livssyn. For å sikre at hvert enkelt barn får en fosterfamilie som passer nettopp dem, tok barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad i 2021 initiativet til å gjøre en ekstra innsats for å rekruttere fosterfamilier med like forskjellig bakgrunn som barna selv har. Han har invitert alle tros- og livssynssamfunn i Norge til en felles dugnad for å rekruttere flere fosterhjem.
– Mange foreldre har gode forutsetninger for å kunne fylle denne rollen for sine egne barn, men også for andre, nettopp ved å være seg selv med de erfaringer og kvalifikasjoner det er å være foreldre, sier Olav Fykse Tveit.
– Jeg tror det er mange som kan bidra blant dem som på ulike måter deltar i kirkens liv og arbeid. Dette er en av de oppgavene som må løses – av mennesker som ser dette som en utfordring og et kall for dem. Derfor er det med frimodighet vi sender denne utfordringen videre, avslutter Olav Fykse Tveit.