Råd til usikre foreldre
- Ha respekt for hverandres synspunkt, og lytt til hva den andre sier.
- Søk råd der det er naturlig for deg, gjerne med noen i kirken eller andre foreldre som har valgt dåp.
- Gå til en gudstjeneste hvor det er dåp for å få en opplevelse av hvordan det er.
- Be om en samtale med noen i kirken der du bor, selv om du ikke er sikker på om du ønsker dåp.
- Husk at du er velkommen til dåp uten å være sikker på eller enig i alt.
- Utforsk grunner til å velge dåp i dag. Mange foreldre oppgir at en grunn til å døpe er at de opplever dåpen som en god start på livet.
Er dere to som er veldig uenige om dere skal velge dåp?
Er dere veldig uenige om dåp, kan dere gjerne kontakt med en prest og si det som det er. Fortell at dere er litt usikre, eller kanskje uenige. Dere kan be om en dåpssamtale selv om dere ikke er sikre på om dere ønsker å døpe.
Slik løste Sindre og Idun uenigheten
Da Idun og Sindre ble foreldre første gang, ønsket ikke Idun dåp og Sindre ville ikke ha en humanistisk seremoni. Da endte de opp med å ikke ha noen seremoni. Da barn nummer to kom, løste paret uenighetene gjennom samtaler. Bli inspirert av deres samtale.
Se deres løsning her.
Er dåp viktig for den ene, og ikke den andre?
Dersom en forelder har et sterkt ønske om dåp, mens den andre ikke har det, kan det være utfordrende å finne en mellomløsning.
Snakk om det. Hva er viktig for deg? Hva er viktig for din partner? Er dåp noe du kan unne den andre, selv om det er uvant for deg?
Slik løste Silje og Robin utfordringen
Silje og Robin snakket seg fram til å velge at Filip ble døpt i kirken. – Vi var jo ganske enige om at dåp var et fint alternativ. Men det var nok jeg som ønsket dåp mest, forteller Silje.