Bispedømmerådene har samlet (som Kirkemøte) 116 medlemmer. 77 av representantene er lekfolk som ikke er ansatt i kirkelig stilling. 65 av disse skal velges ved direktevalg. Kirkevalget i 2015 blir dermed det første kirkevalget der flertallet av Kirkemøtets medlemmer velges direkte av kirkens medlemmer.
Bispedømmerådsrepresentanter for prestene og andre kirkelig tilsatte velges separat.
I 9 av 11 bispedømmer er det to lister; Nominasjonskomiteens liste og Åpen folkekirkes liste. I Bjørgvin og Stavanger er det kun en liste.
Aldersprofil
Laveste aldersgjennomsnitt totalt har Sør-Hålogaland og Stavanger med 44 år, i motsatt ende er Agder og Telemark der snittalderen er 56. Aller høyest alderssnitt har nominasjonskomiteens liste i Agder og Telemark med 60 år. Yngste alderssnitt er Sør-Hålogalands liste fra Åpen folkekirke, der 42 år er snittet.
Ungdomsandel
Høyest andel kandidater mellom 18-30 år har listen i Stavanger og Åpen folkekirkes liste i Møre, begge har 6 kandidater mellom 18-30. Mange deler plass i andre enden av skalaen, med kun 3 kandidater mellom 18-30. Dette gjelder Nominasjonskomiteenes lister i Agder og Telemark, i Borg, i Hamar, i Møre, i Oslo og i Tunsberg. Også på Åpen folkekirkes i Nidaros er det kun 3 mellom 18 og 30 år.
Kvinner - menn
Kjønnsbalansen er i vater i Borg, der det er 15 av hvert kjønn på de to listene til sammen. Skjevest kjønnsbalanse har Møre der det er 6 flere menn enn kvinner på de to listene til sammen. I Tunsberg bispedømme er det 5 flere kvinner enn menn på de to listene til sammen.
Åpen folkekirke har til sammen 71 kvinner og 75 menn på sine lister, mens Nominasjonskomiteenes lister har totalt 90 kvinner og 96 menn.